Aanvragen! Bel 06-47446531
Image

Franse boerenkeuken

Waan jezelf op een Frans landgoed ergens op het platteland in het zuiden van Frankrijk, omringd door lekkernijen, vers gemaakte gerechten, kazen en desserts. Daarna heerlijk ontspannen onder een boom met een goed glas wijn…
Helaas hebben we geen Frans landgoed en niet altijd de zalige Franse zon. Maar die Franse gerechten kunnen we wel zelf maken! Tijdens de Franse kookworkshop leren we deze gerechten maken uit de heerlijke boerenkeuken.

Het 3-gangen menu:

  • Tartines uit de oven met gekarameliseerde uien en camembert (v
  • Provençaalse groentesoep met witte bonen spekjes
  • Varkenshaas medaillons met appeltjes, rozijnen, calvados en room
  • Poulet au Vinaigre – Kip met rode wijnazijn
  • Gamba’s a la Bouillabaisse
  • Aardappelgratin met zoete aardappel, crème fraiche en gruyere (v)
  • Hartige clafoutis met geitenkaas, olijven en geroosterde tomaatjes (v)
  • Ratatouille a la Remy 🐭 (v)
  • Pot au chocolat en/of pot au caramel

De gerechten staan niet helemaal vast. Ze kunnen wijzigen door het seizoen, de verkrijgbaarheid van de ingrediënten of bepaalde eetwensen. Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Zitten er vegetariërs in de groep of zijn er andere diëten/eetwensen? Geen probleem, er kan overal rekening mee worden gehouden als ik het tijdig van te voren weet.

Praktische informatie:
- De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken.

- In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt één
of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten.

- Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 3 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 4 t/m 18 personen is het mogelijk om bij Bio Lou een Franse kookworkshop te volgen.

Deze kookworkshop kan ik elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur (koken + eten).

Voor een groep vanaf 6 personen is de Franse kookworkshop €57,- p.p. incl. alle drankjes tijdens het koken en eten. Zijn jullie met minder dan 6 personen? Geen probleem, maar de kosten blijven voor 6 personen.

* Voor een meerprijs van €15,- p.p. is het mogelijk om met biologische ingrediënten te koken.