Aanvragen! Bel 06-47446531
Image

Vegetarisch (deels veganistisch mogelijk)

Volledig vegetarisch koken en eten! Veel mensen die niet vegetarisch zijn vinden dit lastig. Wat is een goede vervanging voor vlees/vis en wat maakt een vegetarische maaltijd nu compleet? De kunst is om een gerecht zo klaar te maken dat je het vlees/vis niet mist. Zo zijn er vele alternatieven te gebruiken waardoor je een gerecht toch smaakvol kan bereiden.

Kookinspiratie voor wanneer je gewoon trek hebt in een super lekkere vegetarische maaltijd, vegetarische gasten over de vloer krijgt of gewoon een keertje geen zin hebt in vlees of vis.

De gerechten:

  • Tostadas met aioli, gebakken champignons en geroosterde paprika
  • Quiche met verse spinazie, pijnboompitten en Parmezaase kaas
  • Linzenburgertjes met een komkommersausje
  • Gazpacho salade – met tomaat, komkommer, croutons en gekookte eitjes
  • Curry met zoete bataat, aubergine en kikkererwten
  • Frittata met spaghetti, pompoen en ricotta
  • Koolpannenkoek met een zoet/zuur sausje
  • Verrassend dessert

Het menu staat niet helemaal vast. De gerechten kunnen wijzigen door het seizoen, de verkrijgbaarheid van ingrediënten of bepaalde eetwensen van de groep.
De helft van het menu kan veganistisch worden gemaakt.

Zijn er diëten/eetwensen? Geen probleem, er kan overal rekening mee worden gehouden als ik het tijdig van te voren weet.
Bij kleinere groepen wordt er vaak een keuze gemaakt tussen bovenstaande gerechten.

Praktische informatie:
- De kookworkshop begint met een glaasje bubbels en uitleg, waarna we aan de slag gaan in de keuken.

- In kleine groepjes worden de diverse gerechten gemaakt. Elk groepje maakt één
of twee verschillende gerechten, in totaal maken we 6-8 verschillende gerechten.

- Als we klaar zijn met koken, gaan we aan tafel, in 1-2 gangen worden de gerechten geserveerd.

Vanaf 4 t/m 18 personen is het mogelijk om bij Bio Lou een vegetarische kookworkshop te volgen.

Deze kookworkshop kan ik elke dag van de week geven, doordeweeks en in het weekend. De starttijd van de workshop is flexibel, het kan ‘s middags en ‘s avonds, maar ik begin liever niet later dan 18.00 uur. De workshop duurt ongeveer 4 uur (koken + eten).

Voor een groep vanaf 6 personen is de vegetarische kookworkshop €57,- p.p. incl. alle drankjes tijdens het koken en eten. Zijn jullie met minder dan 6 personen? Geen probleem, maar de kosten blijven voor 6 personen.

* Voor een meerprijs van €10,- p.p. is het mogelijk om met biologische ingrediënten te koken.

Image